Hari Pertama SKD, Lalu Lintas Aman dan Lancar

Guguk – Departement of Transportation, Today (4/2) is the first day of holding a basic competency test for the acceptance of CPNS (Prospective Civil Servant) in Lima Puluh Kota Goverment. The test is scheduled for today starting at 08.00 Westren Indonesian Times (WIB) until 18.00 WIB. The CPNS implementation committee in Lima Puluh Kota and the Human Resources Development and Employee affair departement (BKPSDM) is already in the test location, at State’s first school 1 (SMPN 1) sub-district Guguk from 05.00 WIB.

The personnel of Transport Departement who were assigned to secure the CPNS basic competency test process had been located from 05.30 in the morning to secure the flow of traffic and parking for the CPNS exam participants. The number of Transportation Department personnel itself is as many as 12 personnel every day. Every day there will be 5 CPNS basic competency test sessions, while the number of participants who carry out the basic competency test will be 200 people / session.

Based on the results of reports from Transportation Department personnel who are at the current location it is reported that the Basic Competency test occur safely and smoothly. "Traffic flow is reported to be going smoothly and there is no traffic jam, while for parking participants who take the CPNS basic competency test are neatly organized," said Ranggi, one of the officer.

Our officers, will be in charge until the end of this test session, we will make sure the participants will be safe and the traffic around will run smoothly as long as this activity continues," said Delfis Azwar as Head of Development and Safety. (IR)

Guguk - DISHUB, Hari ini Selasa 04 Februari 2020 merupakan hari pertama digelarnya tes kompetensi dasar penerimaan CPNS Kabupaten Lima Puluh Kota. Pelaksanaan tes pada hari ini dijadwalkan dilaksanakan mulai pukul 08.00 WIB sampai pukul 18.00 WIB. Panitia pelaksanaan CPNS Kabupaten Lima Puluh Kota dai Badan Kepegawaian dan Pengembangan Sumber Daya Manusia (BKPSDM) sudah berada di lokasi ujian yaitu di SMPN 1 Kec. Guguk sudah dari jam 05.00 WIB.

Para personil Dinas Perhubungan Kabupaten Lima Puluh Kota yang ditugaskan untuk mengamankan proses tes kompetensi dasar CPNS tersebut sudah berada dilokasi dari jam 05.30 pagi untuk mengamankan arus lalu lintas dan parkir peserta ujian CPNS tersebut. Jumlah personil Dinas Perhubungan itu sendiri adalah sebanyak 12 personil setiap harinya. Setiap harinya akan dilaksanakan 5 sesi tes kompetensi dasar CPNS, sedangkan untuk jumlah peserta yang melaksanakan tes kompetensi dasar persesinya adalah sebanyak 200 orang/sesinya.

Berdasarkan hasil laporan dari anggota personil Dinas Perhubungan Kabupaten Lima Puluh Kota yang berada di lokasi saat sekarang ini dilaporkan bahwa tes Kompetensi Dasar berjalan dengan aman dan lancar. “Arus Lalu Lintas dilaporkan berjalan lancar dan tidak terdapat titik kemacetan sedangkan untuk parkir peserta yang ikut tes kompetensi dasar CPNS tertata dengan rapi’, ujar Ranggi, salah satu petugas.

“Para petugas kita, akan bertugas hingga sesi akhir tes ini, kami akan pastikan para peserta akan aman dan lalu lintas disekitar akan berjalan lancar selama kegiatan ini berlangsur”, ungkap Delfis Azwar selaku Kepala Bidang Pengembangan dan Keselamatan (RY)