New School Bus – A Huge Gift for New Year 2020

Jakarta - DISHUB, Thursday January 30th 2020 at holiday inn and suites hotel, Jakarta, Ministry of Transportation, Directorate General of Land Transportation, through invitation letter number UM. 207 / 5/14 / DJPD / 2020, inviting 213 invitations from the Department of Transportations, Universities, Schools and Foundations who received grant bus (a Medium-sized Bus Rapid Transit Buses and Small-size School Buses) from all over Indonesia. The activity that took place from the 29th yesterday until today is needed to discuss the next process from grand bus with all invitations with signing of the Berita Acara Serah Terima Operasional (BASTO) which was attended by the Head Department of Transportations, Ir. H. Anharmen.

As we know, in early year 2020 the Transportation Department was proud to receive a new grant bus, a Small School Bus. In accordance with the Decree of the Minister of Transportation of the Republic of Indonesia KM. 241 of 2019 concerning the allocation of small size school bus in fiscal year 2019. "This bus is needed to be used as a school bus in order to reduce the number of vehicles used by students and reduce the level of traffic that connects adolescents," said Anharmen as Head Department of Transportations. This school bus is an activity that has been launched from 2019 and was only realized at the end of 2019.

The school bus was delivered directly by representatives from PT. TRANS ANUGRAH SINDO EXPRESS on December 10th, 2019, the next day at 09.00 WIB, the handover was received from the school bus assistance. This activity begins with the reception and then continues with the delivery of the Bus key along with the completeness of vehicle documents and then checking the outside and inside of the Bus. After the handover of the bus assistance is completed, the bus is brought to the Financial Department to be recorded as a regional asset.

As a thank you, do not forget the Regent Irfendi Arbi through the Head Department of Transportations to give a certificate of thanks to the Ministry of Transportation for school bus grants and another transportation facilities and infrastructure so far.

Jakarta – DISHUB, Kamis 30 Januari 2020 bertempat di hotel holiday inn and suites, Jakarta, Kementerian Perhubungan, Direktorat Jenderal Perhubungan Darat melalui surat undangan nomor UM.207/5/14/DJPD/2020 mengundang 213 tamu undangan yang sebagian besar dari Dinas Perhubungan, Universitas, Sekolah dan yayasan penerima bantuan Bus baik bus ukuran sedang Bus Rapid Transit dan Bus Sekolah ukuran kecil dari seluruh indonesia. Kegiatan yang berlansung dari tanggal 29 kemarin hingga hari ini membahas tindak lanjut penyelesaian proses hibah dengan para penerima bantuan bus tahun anggaran 2019 dengan penandatanganan Berita Acara Serah Terima Operasional (BASTO) yang dihadiri oleh Kepala Dinas, Ir. H. Anharmen.

Seperti yang kita tahu, Awal tahun 2020 lalu Dinas Perhubungan berbangga hati karena mendapatkan bantuan armada baru berupa satu unit bus Sekolah Ukuran Kecil. Sesuai dengan Keputusan Menteri Perhubungan Republik Indonesia KM. 241 Tahun 2019 tentang alokasi bantuan bus sekolah ukuran kecil tahun anggaran 2019. Bus ini nantinya akan kita dijadikan sebagai bus sekolah oleh guna menggurangi angka penggunaan kendaraan bermotor pada pelajar dan mengurangi tingkat kecelakaan lalu lintas para remaja” tutur Anharmen selaku Kepala Dinas. Bus sekolah ini merupakan kegiatan yang sudah dicanangkan dari tahun 2019 dan baru terealisasikan di akhir tahun 2019.

Bus sekolah tersebut diantar lansung oleh perwakilan dari PT. TRANS ANUGRAH EKSPRES SINDO pada tanggal 10 desember 2019, keesokan harinya pada Pukul 09.00 WIB dilakukanlah serah terima penerimaan bantuan Bus sekolah. Kegiatan ini diawali dengan penyambutan kemudian dilanjutkan dengan penyerahan kunci Bus beserta kelengkapan surat-surat kendaraan kemudian dilakukan pengecekan bagian luar dan dalam Bus tersebut. Setelah kegiatan serah terima bantuan Bus tersebut selesai dilakukanlah bus dibawa ke Badan Keuangan untuk dicatat sebagai aset daerah.

Sebagai ucapan terimakasih, tak lupa Bupati Irfendi Arbi melalui Kepala Dinas memberikan piagam ucapan terima kasih kepada Kementerian Perhubungan atas hibah bantuan bus sekolah beserta bantuan sarana dan prasarana perhubungan lainnya selama ini. (RY)